Terminstider
TERMINSTIDER 2024
HÖSTTERMINEN 2024
Skolstart: åk 1 – 19/8 (introhelg 16-18/8)
Studiedagar: 30/9 och 29/11
Höstlov: v. 44
Skolavslutning: 19/12
Prövningsdag: 19/12
VÅRTERMINEN 2025
Skolstart: 7/1
Lediga dagar: 7/2, 17-18/4, 1-2/5 , 29/5, 6/6
Studenten: 28/5
Terminsavslutning: 11/6
CSN-tider 2024/2025
(CSN-tider är de datum som ska skrivas in på ansökan om t.ex. inackorderingstillägg.)
Gymnasiet
2024-08-19 – 2024-12-20
2025-01-07 – 2025-06-11
Yrkeshögskolan
YH år1:
2024-08-19 – 2024-12-15
2025-01-06 – 2025-06-27
YH år2:
2024-07-22 – 2024-12-20
2025-01-06 – 2025-04-25
ELEVHÄLSAN PÅ FORSHAGAAKADEMIN
elevhälsan
Medicinska insatser
Psykosociala insatser
Specialpedagogiska insatser
Elevhälsan arbetar främst hälsofrämjande och förebyggande med insatser för att främja elevernas lärande, utveckling och hälsa.
elevhälsoteamet består av
Skolchef
Rektor
Skolsköterska
Skolkurator
Specialpedagoger
Speciallärare
Fritidsvärdar
Skolläkare
Skolpsykolog
MER OM VÅR ELEVHÄLSA
Elevhälsa
Skolan har ansvar för elever i behov av särskilt stöd. De som av fysiska, psykiska eller andra skäl behöver stöd för att klara sina studier skall få detta. Stödet ska i första hand ges i den grupp eller klass som eleven tillhör. Många är i behov av extra stöd ibland, några behöver det mer än andra, en del oftare, men gränsen är flytande.
Ansvar för elevhälsoarbetet finns hos den personal som dagligen möter eleven och som finns närmast eleven. Basen för elevhälsoarbetet ligger i arbetslaget. Lärare, coacher och fritidsvärdar är de viktigaste aktörerna inom elevhälsan då de ansvarar för att fånga upp elever samt följa upp dem så att de når sina studiemål. Coachen har kontakt med vårdnadshavare och avgör om de behöver informeras, erfarenhetsmässigt så vet vi att det är bättre att informera vårdnadshavare för mycket än för lite.
Elevhälsoteam
Personal från elevhälsoteamet har regelbundna träffar med arbetslagen. Varje elev, förälder, lärare ska snabbt kunna få kontakt med personal från elevhälsoteamet. Förutsättningen för eleven att nå målen ökar om åtgärderna sätts in tidigt. Åtgärdsprogram och elevbeskrivningar har en central roll i skolans arbete med särskilt stöd och extra anpassningar. Genom att vara ett redskap för personalen då det gäller planering och utveckling av den pedagogiska verksamheten kring den enskilde eleven. Om en åtgärd inte fungerar så utvärderar vi och prövar en ny. Ibland behövs samarbete med externa aktörer såsom vårdcentral, psykiatrin, kvinnojour, LSS, mfl. Elevhälsan träffas regelbundet och diskuterar förebyggande åtgärder, organisation, samt utvärderar pågående insatser gällande elever.
livskunskap
Undervisning i livskunskap är obligatorisk under alla årkurser och hålls främst av pedagoger och elevhälsa, men är inte betygsgrundande. Grundtanken är att ge eleverna möjlighet till egen reflektion gällande värdegrundsfrågor: konflikthantering, demokrati, alkohol, tobak, droger, sexualitet, relationer, Hbtqia, funktionsvariationer mm.
Skolsköterska
Lovisa Johansson
Specialpedagog / Kurator
Anna-Karin Holmberg
Portalen
I Portalen arbetar flera specialpedagoger och speciallärare som resurser. De hjälper elever med behov utifrån en individuell plan. Portalen har också plats för de elever som kan behöva extra mycket lugn och ro när de arbetar. Det finns även en hel del tekniska hjälpmedel som man kan ha hjälp av om man har läs- och skrivsvårigheter / dyslexi. De tillhandahålls av personalen i Portalen. Det kan vara allt från översättningspennor till iPads. iPads används även i den vanliga undervisningen.
BIBLIOTEK
Klicka HÄR för att komma till ForshagaAkademins bibliotek. Där kan du se dina lån, söka i bibliotekskataloger
och få boktips från vår bibliotekarie.
Öppettider
måndag 9.00-16.00
tisdag 9.00-16.00
onsdag 9.00-16.00
fredag stängt
KONTAKT
Det går också bra att mejla dina frågor! biblioteket@forshagaakademin.se
Stipendier
Stipendium för bra studieresultat
Stipendium för gott föredöme
Stipendium för bästa utveckling
Detta stipendium delas ut både vid vårterminen och höstterminen, till åk 2- och 3-elever. Stipendiet ges till elev som visat en positiv utveckling. Det kan exempelvis ges till elev som visar stort ansvarstagande för sin ”träning” och utveckling inom utbildningsområdet (hund, äventyr/friluftsliv, sportfiske eller jakt).
Årets gymnasist
Resestipendium
Studievägledning
Som gymnasieelev vid ForshagaAkademin finns möjlighet att få hjälp med vägledning under sin studietid. Vår studievägledare heter Håkan Skarfelt och du hittar även information om kommande högskoleprov m.m. på tavlan utanför fritidsvärdarnas kontor.
- Vägledning om olika val man kan göra under sin utbildningstid vid ForshagaAkademin (t.ex. om studieförberedande spår eller fördjupningsspår inom respektive program
- Vägledning och information om eftergymnasiala studier.
- Vägledning och information om utbildningar efter gymnasiet, och om yrken samt arbetsmarknad.
- Vägledning och information om behörighetskrav och betyg mm.