Bibliotek - ForshagaAkademin

Välkommen till Biblioteket!

Välkommen till Biblioteket!

Välkommen till Biblioteket!

Välkommen till Biblioteket!

VÅRT SKOLBIBLIOTEK

Biblioteket är en central resurs i skolarbetet. Här kan du studera och få hjälp av mig med att söka information, jobba med källor och källkritik, låna böcker, läsa tidningar och tidskrifter. Bibliotekets bestånd av media speglar skolans inriktningar; här finns böcker, tidskrifter och filmer inom specialområdena sportfiske, hundsport, viltvård och äventyrsturism. Det finns även ett brett utbud av övrig facklitteratur och skönlitteraturi olika nivåer och genrer. Jag hjälper dig gärna om du inte hittar det du söker.

I dagsläget finns ca 7000 böcker, prenumerationer på ett 70-tal tidskrifter, digitala uppslagsverk, databaser, kameror, ljud-och talböcker.

Biblioteket har fräscha ändamålsenliga lokaler centralt beläget på skolan. I anslutning till biblioteket finns också Språkbruket. Ett tyst studierum där elever kan sitta och plugga.

Välkommen in //Lina, bibliotekarie

Öppettider

måndag 9.00-16.00
tisdag 9.00-16.00
onsdag 9.00-16.00
torsdag 9.00-15.00
fredag stängt

Kontakt

Telefon: 010-15 16 227
Det går också bra att mejla dina frågor! biblioteket@forshagaakademin.se

SÖK INFORMATION

Här kan du söka bland biblioteken i Sveriges samlade utbud, digitala uppslagsverk och ordböcker.

LYSSNA

För att förenkla och underlätta din skolgång ges du möjlighet att lyssna på inlästa böcker,  både skönlitteratur, faktaböcker och läromedel. Tjänsterna är helt gratis och du är välkommen till biblioteket för att komma igång med din läsning!

LEGIMUS

Du som har en läsnedsättning kan via biblioteket få ett talbokskonto så att du själv via appen Legimus kan ladda ner böcker och lyssna via din telefon/läsplatta /dator.

I Legimus katalog finns 100 000 olika böcker att lyssna på, mest skönlitteratur men även en del faktaböcker.

Kontakta biblioteket för att skapa ett konto och få en introduktion till tjänsten.

INLÄSNINGSTJÄNST

Alla skolans elever har tillgång till inlästa läroböcker hos Inläsningstjänst.

Ladda ner appen ILT och du kan lyssna på flertalet av de läromedel som används i skolan. Här finns även ett antal skönlitterära böcker med fokus på lättläst litteratur.

Kontakta biblioteket vid frågor.

BOKTIPS

FORSHAGAAKADEMINS BLOGGAR

 

Låneregler

För att låna på biblioteket behöver du ett giltigt lånekort, det får du när du börjar på skolan och fyllt i ditt låntagaravtal. Lånekortet gäller på alla bibliotek i Värmland. Lånekortet är en värdehandling och du är ansvarig för vad som lånas på det.  Om kortet kommer bort ska det anmälas till biblioteket. Läromedel lånas under pågående kurs och ska därefter återlämnas. Lånetid på vanliga biblioteksböcker är 4 veckor, lånetiden kan förlängas om ingen står i kö. Som låntagare ansvarar du för att dina lån återlämnas till biblioteket senast förfallodag.  Om så inte sker skickas en:

1:a påminnelse via sms
2: a påminnelse via brev
3 = räkning via brev

Kontakta biblioteket vid frågor!