Finalplats för "Framsteg i svenska" - ForshagaAkademin

PRESSRELEASE

Finalplats för spåkintroelever i tävlingen Webbstjärnan

Idag publicerade Webbstjärnan årets finalister på tävlingens hemsida. Bland de 15 finalister som tagit sig vidare från topp 100 finns bloggen ”Framsteg i svenska” http://framstegisvenska.se/ som drivs av eleverna på Språkintro på ForshagaAkademin. Därmed fortsätter skolan att följa de senaste årens framgångar i tävlingen.

Johan Andersson är lärare på ForshagaAkademins språkintroduktionsutbildning och har även varit ansvarig för de av skolans klasser som vunnit Webbstjärnan tidigare.

– Våra språkintroelever är modiga och kreativa och det har varit otroligt givande att se deras utveckling under detta läsår. Det är också kul att följa kommentarsflödet på vår blogg där eleverna skriver tips och positiv feedback till varandra, säger Johan Anderson.

Zehra Özdemir, som är 17 år och läser på ForshagaAkademins språkintroduktion, berättar att hon var jätteglad när bloggen kom vidare till topp 100. Men hon vågade inte hoppas på en finalplats på grund av språket.

– Det är jättekul att vara i final! Jag tycker det är bra att ha en blogg i undervisningen för man lär sig mycket. Det är bra att det vi jobbar med finns på nätet för det är ju där vi ungdomar är, säger Zehra Özdemir.

– Allt eftersom elevernas kunskaper i svenska blivit bättre så har fler och fler engagerat sig i bloggen. Vi har jobbat mycket med film på bloggen och det har stärkt elevernas självkänsla att våga stå framför en kamera och prata på ett nytt språk, säger Johan Andersson.

– Bland språkintroeleverna har det blivit vanligt att gå tillbaka till gamla inlägg på bloggen för att jämföra hur man pratade då mot nu, och de ser själva vilken utveckling de gjort både inom det svenska språket och sin presentationsteknik, fortsätter Johan Andersson.

Den stora finalen för Webbstjärnan går av stapeln i Stockholm den 15 maj.

För mer info om tävlingen; https://www.webbstjarnan.se/blogg/de-nominerade-i-webbstjarnan-2017/