Biblioteket - Välkommen till ForshagaAkademins bibliotek

Välkommen till Biblioteket

Välkommen till Biblioteket

Välkommen till Biblioteket

VÅRT SKOLBIBLIOTEK

Biblioteket är en central resurs i skolarbetet. Här kan du studera och få hjälp av mig med att söka information, jobba med källor och källkritik, låna böcker, läsa tidningar och tidskrifter. Mediabeståndet speglar skolans olika inriktningar; här finns böcker, tidskrifter och filmer inom specialområdena sportfiske, hundsport, viltvård och äventyrsturism. Det finns även ett brett utbud av övrig facklitteratur och skönlitteratur i olika nivåer och genrer. Jag hjälper dig gärna om du inte hittar det du söker.

I dagsläget finns ca 7000 böcker, prenumerationer på ett 30-tal tidskrifter, digitala uppslagsverk, databaser, kameror, ljud-och talböcker. Biblioteket har fräscha ändamålsenliga lokaler centralt beläget på skolan. I anslutning till biblioteket finns också  salen Kompassen vilket är ett tyst studierum där elever kan sitta och studera.

Välkommen in // Ann-Britt, biblioteksansvarig

 

Kontakt

Telefon: 010-15 16 273
Det går också bra att mejla dina frågor! biblioteket@forshagaakademin.se

Öppettider

måndag 9.00-15.00
tisdag 9.00-15.00
onsdag 9.00-15.00
torsdag 9.00-15.00
fredag stängt

uppslagsverk

LYSSNA

För att förenkla och underlätta din skolgång ges du möjlighet att lyssna på inlästa böcker,  både skönlitteratur, faktaböcker och läromedel. Tjänsterna är helt gratis och du är välkommen till biblioteket för att komma igång med din läsning!

LEGIMUS

Du som har en läsnedsättning kan via biblioteket få ett talbokskonto så att du själv via appen Legimus kan ladda ner böcker och lyssna via din telefon/läsplatta /dator.

I Legimus katalog finns 100 000 olika böcker att lyssna på, mest skönlitteratur men även en del faktaböcker.

Kontakta  biblioteketför att skapa ett konto och få en introduktion till tjänsten.

INLÄSNINGSTJÄNST

Alla skolans elever har tillgång till inlästa läroböcker hos Inläsningstjänst.

Ladda ner appen ILT och du kan lyssna på flertalet av de läromedel som används i skolan. Här finns även ett antal skönlitterära böcker med fokus på lättläst litteratur.

Låneregler

För att låna på biblioteket behöver du ett lånekonto på skolans bibliotekssystem Welib. Läromedel lånas under pågående kurs och ska därefter återlämnas. Lånetid på vanliga biblioteksböcker är 4 veckor, lånetiden kan förlängas om ingen står i kö. Som låntagare ansvarar du för att dina lån återlämnas till senast förfallodag.  Om så inte sker skickas en:

1:a påminnelse via mejl
2: a påminnelse via mejl
3 = räkning via brev