Äventyrarnas introläger - ForshagaAkademin

”Nu är introdagarna med Äventyr 1 avklarat efter 3 härliga dagar med mycket sol och skratt.

Vi började dag 1 med en färd upp till Klarälvens Camping där vi skulle både bygga våra egna flottar för en flottfärd nedför Klarälven och ha en lyxig övernattning i stugor. Flottbyggnation var vår första gemensamma övning och det tog 4 timmar att bygga flottarna. Vi byggde 3 flottar och satte ihop dem till en stor så att vi alla skulle åka i en stor gemensam flotte. Efter ett hårt arbete så var det tid för en kvällsmat och övernattning i stugorna.

Vi stod upp tidigt och efter en härlig frukost ute så bar det iväg med flotten nedför Klarälvens idag lugna ström. Strålande sol och kristallklart vatten var en underbar start på dagen. Vi gled lugnt nedför älven och fick några gånger göra en gemensam insats när flotten som vägde ca 5 ton fastnade i en oförutsedd sandbank. Hårt arbete i dessa stunder gör att middagen som tillagades på flotten smakade extra gott. Färden tog ca 5 timmar och efter det så demonterade vi flotten vilket gick mycket fortare än att sätta ihop den. Trötta ungdomar fick nu chansen att vila lite i bilen då vi åkte mot Lilltjärn i Örnäs. Väl framme var vi alla hungriga och vi gjorde en stor kycklingwok i vår jättelika stekpanna som nu börjat bli välanvänd.  Mätta i magen och med tälten uppsatta så såg vi fram mot ett storslaget fiske där vi dock blev besvikna, det nappade inget idag. Alla var lika glada för det och vi avslutade kvällen med en skön brasa under en klar stjärnhimmel.

Efter en skön frukost och demontering av våra tält så avslutades vårt läger med en mountainbiketur mot Forshaga. Vägen var trevlig både genom mindre stig och större väg. Vår tur med vädret höll i sig hela resan och regnet kom när vi närmade oss skolan. Glada och med nya upplevelser i bagaget kom vi hem och ser fram mot nya resor.”

MVH
Äventyrs arbetslag