STORT GRATTIS - Nordiska mästare! - ForshagaAkademin

I helgen som var gick årliga tävlingen Sunnanåträffen av stapeln.

På plats fanns några av våra sportfiskeelever. Och det gick riktigt bra för dem i tävlingen!
De blev Nordiska mästare i insjötrolling!
Här berättar David, Hugo, Calle och Christoffer om helgen och tävlingen:

”Sunnanåträffen 2018

Vi har under helgen deltagit i sunnanåträffen 2018. Vilket är nordiska mästerskapen i trollingfiske efter lax och öring på Vänern. Tävlingen utgår ifrån Sunnanåhamn i mellerud och det är tre dagars fiske som gäller.

Under de tre tävlingsdagarna så var det 83 team som var med och deltog i tävlingen.

Första dagen bjöd på fint väder och huggvillig fisk för oss i teamet. Vi började fiskedagen med två stycken öringar under måttet vilket kändes som en mottgång men vi valde att stanna kvar i området och det gav resultat…

Efter någon timme så lyckades vi att landa våran första godkända fisk. Drillningen gick galant och håvningen satt som en smäck. En öring på 67cm fick syna insidan av Beasonen och vi kände oss riktigt heta.

Vi fortsatte nöta i samma område och det gav ännu en fisk. Runt klockan 12 landades en öring på 62cm som senare visade sig att den tyvärr inte blev godkänd i tävlingen.

Tiden gick och det var dags för lunch, Gulaschsoppa stod på menyn, mitt i lunchen så högg nästa fisk som visade sig vara en lax på 72 cm. En halvtimme senare var de dags för dagens största fisk att håvas, en lax på hela 80 cm som bjöd på en härlig fight.

När vi precis hade fått i grejerna i vattnet igen så tog de inte lång tid innan det smällde till igen. Efter en lång och nervös drillning så låg den säkrad i håven, detta var ännu en lax på 72 cm.

Detta blev resultatet på första dagen vilket sedan visade efter invägning att vi låg på en andra plats med 15 poäng efter en första placering. Poängräkningen funkar så att man får 20 poäng per fisk och 10 poäng per kilo. Ett exempel på det är att en lax på 5 kg ger 70 poäng.

De andra dagarna var ganska händelselösa och nervösa med endast två fiskar landade. Som tur är så räknas bara det två bästa fiskedagarna, därmed räknades Fredagen och Söndagen för oss eftersom att Söndagens fisk var större än den vi fick på lördagen.

I kombination med segt fiske överlag och att de som låg i ledningen inte fick mer än en fisk sista dagen gjorde att deras poäng inte kunde förbättras. Med det resultatet lyckades vi vinna Sunnanåträffen och därmed korades vi till Nordiska mästare i insjötrolling.”

Följ gärna killarna på deras instagramkonton!

@_fiskegut
@callefisherman
@david_filipsson
@hugolindau