Störfiske med specialiseringsspåren mete och predator - ForshagaAkademin

Sportfiskeakademin åk 3 och inriktning i specialiseringaspåret mete och predator har åkt på en undervisningsresa till Poppelsøen i Danmark i syfte att se hur verksamheten fungerar samt fiska stör.

Det hela började med en tidig morgonsamling med packning av material och utrustning. Därefter en längre resa, med några välbehövliga pauser, ner mot Malmö för att sedan köra över Öresundsbron in mot Köpenhamn och Poppelsjöns anläggning. Väl där presenterade ägarna deras verksamhet och svarade på frågor.  Sedan var det dags för fiske.

Målfisk var stör som fiskas med ett glidande bottenmete med hullingslös krok agnad med ansjovis, slom eller sillbit. Nappen var allt från en försiktig dallring till tydlig skakning i spötoppen. Efter krokning följde i de flesta fall en tung drillning, med ofta lyckad utgång och nöjd fiskare. Efter att fiskat ett eftermiddagspass var det dags att sätta tälten och förbereda kvällsmiddag med grillmat på menyn. Sedan somnade alla för att samla kraft till kommande dags förmiddagsfiske. Efter en tidig grötfrukost så var det dags igen för fiske efter stör och även dag 2 gav fisk.

Summering. Efter diskussion om undervisningsresan så var alla deltagarna nöjda med allt, nja någon tyckte att det fanns bättre val av frukostalternativet risgrynsgrötsfrukost, men, men. Efter en lika lång resa tillbaka till skolan, så håller eleverna i detta nu på att arbete med de sista skoluppgifterna i olika kurser inför kommande student. Lärarna önskar dem lycka till med detta och tack för en mycket trevlig resa.