Sportfiskemässan 2019 - ForshagaAkademin

Förra veckan var det dags för årets Sportfiskemässa i Jönköping. Skolan representerades av åk 1 i gymnasiet och YH 1 samt personal. YH 1 hade under mässan olika uppgifter som att sköta kastbanor, dragbassängen, hjälpa till i ABU:s monter, akvariet samt flugbindning i vår egen monter. Arbetet fungerade mycket bra under helgen och många nya erfarenheter och lärdomar skapades.

En annan aktivitet som skapade stort intresse i vår monter var när vår före detta elev David Hed målade en stor tavla av en gädda i undervattensmiljö. Det var många som stannade till och beundrade det framväxande konstverket under helgen!

Spfg 1 hade precis som  YH 1 en rad uppgifter. De tog hand om Barnfiskeskolan för barn i åldrarna 7-12 år i samarbete med Sportfiskarna. Barnen fick lyssna på ett spännande föredrag om våra vanligaste fiskarter och olika fiskemetoder och därefter fick de fiska regnbåge i dammen utanför mässan. I skolans monter fanns också en barnfiskedamm som ettorna tog hand om och andra arbetsområden var “Drömfiskebåten, återbesöksbanden och communitygatan. I vår monter på communitygatan intervjuade våra elever en rad fiskeprofiler i livesänding.

Som avslutning fick skolan ta emot pris för bästa monter – organisation. Riktigt roligt!