Höstfiskeveckan på Sportfiskeakademin - ForshagaAkademin

Under v. 43 har sportfiskettorna genomfört sin höstfiskevecka med fokus på trolling efter gädda, spinnfiske efter abborre, flugfiske efter regnbåge samt samarbete i grupp. Under veckan så omsätts teoriundervisning i sportfiske med praktik i fält. Det gäller såväl material och utrustning vid själva fisket, som att välja rätt kläder för varierande väderförhållanden. Under delar av veckan så har eleverna vilat ut efter fiskepassen under samma tak med att tillaga mat, sova och hålla ordning på sin och andras utrustning.

Veckan startade med att förberedelser inför själva fisket med att placera och förankra båtar i hamn, samt plocka i ordning flugfiskeutrustning. Fisket startades i kallt och varierande väderförhållanden med relativt soliga morgnar som övergick till stundtals ganska blåsigt och kallt väder. Detta medförde att fisket blev stundtals trögt, men eleverna anpassade sig och flera fiskar landades under veckan och nya erfarenheter utvecklades.

Veckan avslutades med att eleverna städade och ställde iordning material och utrustning. Och i skrivandets stund, avnjuter eleverna höstlov och laddar batterierna inför andra halvan av höstermien.